Nyomdaipari informatikai szolgáltatások

ERP – Vállalatirányítási rendszerek bevezetési támogatása

Az ERP rendszerek bevezetésénél előfordul, hogy a nyomda “nyomdai” nyelven a bevezető cég “általános termelő cég és informatikus” nyelven beszél. Ez néha meg nem értést, sok egyeztetést igényel. Egy külső szemlélő ráadásul másként “szokásoktól mentesen” látja a folyamatokat. Rávilágíthat hibákra, javasolhat optimálisabb megoldásokat. Sokéves, sokrétű nyomdai informatikai ismereteinkkel szakmai tanácsadói tevékenységet vállalunk ERP rendszerek bevezetésénél. “Nyomdai” nyelven beszélünk a nyomdával és “informatikus” nyelven a bevezető céggel. Ezzel jelentősen gyorsítható a bevezetési folyamat.

Informatikai stratégia tervezés

Az informatikai stratégia kidolgozásakor a cég üzleti stratégiáját vesszük alapul, és a kidolgozás során megkülönböztetjük egymástól az informatikai- és az információtechnológiai részeket. Ez a megközelítés lehetőséget ad arra, hogy az informatikával szemben támasztott követelmények valós üzleti igényeken alapuljanak, és a célok eléréséhez szükséges eszközök is megalapozottan kerüljenek meghatározásra.

Adatbázis tervezés

Az adatstratégia és az ügyfél adatbázis kialakítása minden ügyfélkapcsolat-kezelő program kialakításának sarkalatos pontja.

A megrendelővel összhangban meghatározzuk az adott kommunikációs programhoz és a hosszútávú célok eléréséhez szükséges adatok és információk körét, az adatgyűjtés csatornáit valamint kialakítjuk az adatbázis alapvető szerkezetét.

Létrehozzuk azt a relációs adatbázist, amely megfelel a struktúrának, felállítjuk az adatbázis felett dolgozó rutinok, modulok és applikációk rendszerét, kifejlesztjük ezeket és implementáljuk a rendszert a megfelelő környezetben.

Egyedi alkalmazás fejlesztés

Szoftver elkészítési igény esetén keressen minket, beszéljük meg Önnek mire van szüksége, hogyan tudunk segíteni. Lehet már van is kész megoldásunk rá.

Az egyedi szoftver fejlesztés, mely során felmérjünk Partnerünk igényeit, majd olyan szoftvert dolgozunk ki, mely hatékonyabbá teszi a mindennapi cégéletet. Ezen szoftverek nem csupán helyettesítik a különböző adattáblák, dokumentumok használatát, hanem egy egész rendszert alkotnak a cég életén belül, amellyel az összes feltérképezett üzleti folyamat nyomon követhető, a folyamathibák pedig egyszerűen kiszűrhetők és javíthatók.